Budajenőn található óvodák, iskolák, létesítmények

Budajenőn található óvodák, iskolák, létesítmények

Budapest kertvárosi agglomerációjában, a természet ölelésében fekvő Budajenőn intézményekből is válogathatunk bőven.

Budapest kertvárosi agglomerációjában, a természet ölelésében fekvő Budajenőn intézményekből is válogathatunk bőven. Így óvoda, iskola és gimnázium miatt  sem kell a zöldövezeti, kellemes levegőjű és nyugodt budajenő és környezetének légköréből kiszakítani a gyerekeket.

Budajenőn, egy állami és egy magánóvoda közül is választhatnak az intimitásra és nyugalomra vágyó kisgyerekes családok. Az óvodából elballagva általános iskolát is találunk a településen. A Budajenői Általános Iskola gyerekközpontú, családias légkörű, a tehetségek gondozására és a nehezebben haladó tanulókra is kiemelt figyelmet szentelő intézmény. Valamint Telkiben található a Pipacsvirág magya-angol kéttannyelvű általános iskola is mely nagyon kedvelt és jó hírnek örvend.

Budajenő közelségében, Pilisvörösváron található a Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium, Magyarország legnagyobb német nemzetiségi gimnáziuma, ahol angol nyelv oktatása is zajlik. Ide már 6 évfolyamos osztályba is jelentkezhetnek a gyerekek.

Budajenőn könyvtár, posta, orvosi ellátás, gyógyszertár, éttermek és más szolgáltatások is megtalálhatók. A Budajenővel szinte összenőtt, szomszédos Telkiben pedig sportcsarnok, tenisz- és sportcentrum is várja a lakókat.