Budai tájvédelmi körzet Budajenő szomszédságában

Budai tájvédelmi körzet Budajenő szomszédságában

Budajenőt keleti irányból a Budai tájvédelmi körzet ritka vadvilágú erdejei és rétjei ölelik körbe.

Budajenőt keleti irányból a Budai tájvédelmi körzet ritka vadvilágú erdejei és rétjei ölelik körbe. Ennek előnyeit a település és lakói több tekintetben is érzékelik és értékelik. A madárcsicsergős reggeli ébresztők, szmog- és zajmentes mindennapok mellett változatos kirándulási lehetőségekkel is kecsegtet a táj. Budajenő levegőjének minőségét pedig kimagaslóvá teszi a térségben.

 

A zöld erdők, dombos tájak kerékpározásra és túrázásra is sok útvonalat kínálnak, és még messze sem kell utazni értük. Izgalmas és érdekes felszíni formák, növény- és élővilág, különleges madárfajok uralják a környéket, köszönhetően a tájvédelmi körzet jellegzetes klímájának. A Budai tájvédelmi körzet közelsége gazdag erdőkkel, ölelő dombokkal, gyönyörű panorámával, tiszta levegővel, békés környezettel ajándékozza meg Budajenő lakóit.

 

A főváros és agglomerációjának tüdejeként is emlegetett tájvédelmi térség különlegessége a hűvös és meleg sziklagyep mozaikok találkozása, ami pár száz méteren belül rengeteg védett állat-és növényfajnak biztosítja otthonát. Itt a gyerekek nagy kedvence, a hóvirág is előbújik a téli hónapok során.

 

A Budai tájvédelmi körzet szomszédsága Budajenő lakosainak nemcsak hétvégén nyújtja a kikapcsolódás és feltöltődés természetközeli és legősibb alternatíváját, hiszen a hétköznapokban is pillanatok alatt a fák és ezerarcú természet ölelésébe találhatjuk magunkat, akár egy fárasztó is frusztráló nap menedékeként is. Így a népszerű és frekventált időszakokban látogatott útvonalakat, a tájvédelmi térség közelsége miatt, akár a hét bármelyik napján élvezhetik Budajenő lakói, legyen szó egy pihentető sétáról vagy nagyobb lélegzetű túráról.